Harald Erici
Twitter
Erici Music.com
Blog.erici.se

Erici on Facebook.

Youtube
Myspace.com/ericimusic
Erici Web.com

 

 

 

Amazonia - Wildwood Stories

 

Live: 19/7 Långlöts Kyrka, Öland kl.19 - 9/8 Algutsrums Kyrka, Öland kl.19 ENGLISH

Amazonas är en av vår planets största skogsområden. Liksom flera av världens andra urskogar hotas dess existens. Få känner urskogens berättelser. Ännu färre berättar dem vidare. Brasilianska poeten Marcia Theophilo är en av dem som berättar. För henne är Amazonas ordbok oändlig. Och ur orden uppstår musik.

Nya Zeeländska gitarristen Julie Bevan & svenska pianisten Harald Erici har båda ett passionerat förhållande till Brasilien och dess musik. En dag korsas deras vägar i Rio de Janeiro. Under en gemensam turné i Nya Zeeland börjar Julie och Harald att komponera musik tillsammans. Inspiration till musiken hämtar de från urskogen, naturen och de storslagna miljöerna i Nya Zeeland, eller Aotearoa, som maorifolket kallar sitt land. Harald och Julie finner också inspiration i Marcia Theophilo's dikter om Amazonas, dess väsen och invånare. Det blir en förening av text och musik.

I sommar besöker Julie Bevan Sverige. Då presenteras musiken för första gången inför publik. Gitarr och piano sammanflätas med naturens och skogens röster. Det blir en meditativ stund med klanger, rytmer och ljudmiljöer från Brasilien, Nya Zeeland och den öländska mittlandskogen. Kompositionerna varvas med brasilianska stycken av bland annat Baden Powell, Pixinguinha och Antonios Carlos Jobim.

”Varje löv är ett öga” - vietnamesiskt ordspråk

Instrument: sång, gitarr, cavaquinho, piano, slagverk. Vi innehar F-skattesedel.
Kontakt: 0739-163743 amazonia@erici.se Foto/Webbdesign: ERICI WEB