ENCONTRO  HARALD ERICI - EMILIA AMPER - EZEQUIEL CORTABARRÌA SALGUEIRO (PDF)

Tre musiker hängivna sina traditioner från två kontinenter i ett magiskt möte! I Encontro korsas deras vägar och den fortsatta färden blir ett äventyr, en färgsprakande mix av nordisk folkmusik, argentinsk tango och brasiliansk choro!

Emilia Amper

EMILIA AMPER [sång/nyckelharpa] är uppväxt i de trollska skogarna i Småland och har sedan barnsben haft nyckelharpan som sin trogna följeslagare. 2010 utsågs hon till världsmästare på det exotiska instrumentet med rötter i Uppland. Emilia har en nordisk Master i folkmusik och har redan turnerat världen över med grupper som ODE, Skaran, Blink och Trondheimsolisterna. Hon har vunnit norska spelemanspriset, nominerats till två US Grammy Award och senaste albumet ”Trollfågeln” Grammisnominerades 2013 som bästa folkmusik/visa.

www.emiliaamper.se Emilia Amper Music facebook

Video: http://www.youtube.com/watch?v=R5x4CU_3Jz0

EZEQUIEL CORTABARRÌA SALGUEIRO [flöjt] tillbringade ungdomsåren i Buenos Aires men bor numera i Spanien. Med rötter i den klassiska världen har Ezequiel med sitt virtousa flöjtspel slagit in på såväl tango som flamenco. Hans skivutgivningar inkluderar två album på Deutsche Grammofon och otaliga skivor med grupperna Tango Quattro och Trio Sur. Ezequiel har turnérat världen runt med Ballet Teatro Español och har en stor förkärlek till tangomästaren Astor Piazzollas musik.

www.ezequielcortabarria.com Ezqequiel Cortabarría Salgueiro facebook

Video: http://www.youtube.com/watch?v=XG3r50rK288

Ezequiel Cortabarría Salgueiro
Harald Erici

HARALD ERICI [piano/percussion] står med ett ben i den öländska hembygden och det andra i Brasilien. Under sina vistelser i det väldiga landet har han tagit den brasilianska musiken till sitt hjärta. Hans lidelse för det rytmiska pianospelet har utökats med brasilianskt slagverk. 2009 Manifestnominerades Haralds ”Brasilicum” som årets album i kategorin rytm. På skivan medverkar 50 musiker från tre kontinenter. Första albumet ”Jazz på Öländska” gav Harald ut 2003 med gruppen Trio Erici.

www.erici.se Erici Music facebook

Video: http://www.youtube.com/watch?v=iKMiQG6joug

Kontakt: Ann Zetterberg E-post: ann@toksnas.se Telefon: 070-3552288