Sambabröder - Veikko & Harald. Foto: Sádia Castro.
 

SAMBABRÖDER VEIKKO VON FÜRSTENRECHT - sång, gitarr, cavaquinho & HARALD ERICI - sång, piano, slagverk
Sambabröder - Södviks bygata. Foto: Ann-Sofie Holmberg. RIO DE JANEIRO är staden som gav oss den euforiska samban och den galanta bossanovan. Sedan 50-talet har svenska artister och låtskrivare influerats av de brasilianska stilarna, gjort tolkningar och skapat ny musik med dess typiska element. Men hur låter egentligen musiken på Rio de Janeiros gator? Veikko von Fürstenrecht och Harald Erici har tillbringat mycket tid i Brasilien och har tagit upp samban och bossanovan i blodet. Tillsammans levererar de hjärtat och själen i musiken, som den spelas i de brasilianska barerna och i hemmen. När Veikko spelar den lugnare bossanovan använder Harald pianot, och du förflyttats snart till det rofyllda tempot vid Ipanemas strand. I samban kommer Veikkos fyrsträngade cavaquinho till sin rätt. Då byter Harald till att spela timba eller surdotrumman, det verkliga hjärtat i den brasilianska samban.

SAMBABRÖDER - I mötet med varandra fann Veikko och Harald inte bara en ofantlig vänskap, utan också ett starkt musikaliskt blodsband. De är inte bara vänner, de är sambabröder, redo att förgylla din kväll med toner från ett varmt och fuktigt Rio de Janeiro. Du får känslan av att befinna dig mitt i den vibrerande mångmiljonsstaden, omfamnad av Kristusstatyn på Corcovadobergets topp. Låt dig dras med i svänget, luta dig tillbaka och njut, eller dansa loss för allt vad du orkar, i Brasilien är musiken och dansen ett!

Foton: Sádia Castro & Ann-Sofie Holmberg.

Veikko & Harald. Foto: Sádia Castro.
Instrument: sång, gitarr, cavaquinho, piano, slagverk. Vi innehar F-skattesedel och fakturerar. Internet: www.erici.se/sambabroder
Kontakt: Harald Erici Tel: 0739-163743 E-post: sambabroder@erici.se Facebook: Erici Projects Webbdesign: ERICI WEB